sreda, 5. avgust 2009

Dovnikovi studenci in Žagarjev mlin

Včeraj sem se odpravil proti Podvolovljeku z namenom pofotkat Dovnikove studence. Voda priteče na plano sredi gozda in izvira vsepovsod. Po deževju je vode ogromno, saj je nad Lučko belo masiv Savinjskih Alp in velik del le-te ponikne in priteče na plano prav tukaj (Dovnikovi studenci).















Nato pa še Žagarjev mlin (hdr)


11 komentarjev:

  1. joooo..kk lepe fotkice!!!!kdaj me boš pelal tja :)????aja..pa full maš fajni fotoaparat :)..lt*

    OdgovoriIzbriši
  2. hvala Nelč! ja te bom mogu ke po naših skritih kotičkih peljat :) fotič: to pa itak ;)*

    OdgovoriIzbriši
  3. hm, dober motiv še ne naredi dobrega fotografa, dolgo odprta zaslonka na stativu med fotkanjem vode (ali pa avtomobilski luči ponoči) so danes že tako zlajnan standard da je žalostno. Raje se posveti popolni kompoziciji, upoštevaj zlati rez, pravilo tretjin itd... imaš dober potencial...

    Miha Robnik (original)

    OdgovoriIzbriši
  4. p.s. Nelly, vem da si njegova punca, ampak canon EOS 40D je precej star fotoaparat, (2leti?) ima CMOS senzor, ki nudi "le" 10Mpixlov
    (toliko kot dober gsm ali pa manj kot povprečen trotlziher digitalc)
    res pa je da je veeeliiik in da lahko menjavaš objektive :)

    ...nasvet - malo si popravi barve na fotkah v fotošopu stari, ali pa si že prej naštimaj belino...

    Miha Robnik

    OdgovoriIzbriši
  5. pa če si ti tak profesionalec in izdajaš svoje ime, ne vem zakaj pišeš komentarje kot anonimnež..pokaži svoje znanje :)..veliko dobrih fotk ti želim :)))

    OdgovoriIzbriši
  6. Kdo je pa reku, da sm dober fotograf? Mogoče je to že res večkrat viden motiv, ampak sam se še tega nisem lotil. Kompozicija...delam na tem!
    Glede fotoaparata...nimam besed. Če vidiš pri 40D le 10Mpixlov, potem se vidi da nimaš pojma o fotoaparatih in da še Dslr-a nisi uporabljal. Glede beline, nimam kaj nastavljat. Nastavil že na fotoaparatu in s softwarom. Mogoče pa ti nimaš skalibriranega monitorja...

    aja, pa še to. Neli maš prav, pokaži svoje izdelke, da se še kaj naučim...

    OdgovoriIzbriši
  7. Všečne fotke.
    Slučajno videl tvoj blog in je veliko prijetnih fotk.
    Ps: Na anonimne komentarje se ne zanašaj, ker vsak fotograf ve, da je za dobro fotko(print) dovolj že 3Mpixlov in ne potrebuješ neke profi zadeve. Pa še nekaj če se že podpišeš anonimni, se vsaj nakoncu komentarja spodobi podpisati z nikom ali imenom.
    lp

    OdgovoriIzbriši
  8. Gregor hvala za komentar in obisk na blogu! Ja, se popolnoma strinjam s tabo, da se ne splača obremenjevat s takšnimi komentarji.

    Lp, Miha

    OdgovoriIzbriši
  9. super fotke,zanima me kaj več,glede lokacije brzic

    OdgovoriIzbriši
  10. Boštjan hvala! Brzice se nahajajo med Podvolovljekom in Lučami v t.i. Lučki Beli. Dobro je počakati na deževje, saj takrat voda "privre" na plano.

    OdgovoriIzbriši